Whiskyprovning Malmö, Whiskyprovning Göteborg, Whiskyprovning Stockholm

Whiskyprovning Malmö Göteborg Stockholm Helsingborg Lund år 2023.

"Nej, skottarna var inte först på plan. Troligen var det istället några irländska munkar som kom underfund med hur man skulle gå till väga för att skapa denna gudabenådade dryck. Över Irländska sjön kom sedan whiskyn till Skottland och där slog den rot med besked.

Idag räknar man till fyra huvudregioner där man producerar högklassig skotsk whisky. Highlands, Lowlands, Campbeltown och Islay. Var och en med en egen karaktär och smak."

Whiskyprovning Malmö  Göteborg  Stockholm  Helsingborg Lund Skåne år 2023

"Uisge Beathe", livets vatten. Och visst är det så för många whiskyentusiaster. Det är mycket skönhet och mångfald som döljer sig i begreppet Whisky eller Whiskey.

 

Idag räknar man till fyra distrikt i Skottland.  I vår whiskeyprovning besöker vi Highlands , som är det största distriktet med många olika karaktärer. Vi besöker underregionen Speyside som har en stor framskjuten position med sina stora varumärken. Klimatet i Speyside anses vara det optimala och det är just därför ca 70 % av all världens maltwhisky produceras just här.  Lowlands som står främst för en lättare whisky som ofta ingår i sk "blends", blandningar som lyfter fram olika malts specialiteter. Cambeltown, som en gång i tiden var en av de stora regionerna men som hade blandad kvalité vilket lett till att idag finns bara en handfull destillierier kvar. Sältan har alltid varit Cambeltowns varumärke. Slutgiltligen besöker vi Islay som mest är känd för sin rökighet som den får av den speciella torv man eldar på de torkade kornen med. Maltwhisky är i mångt och extremt mycket tycke och smak. Tillsammans sätter vi pris & smaknivå.

Ett annat alternativ till whiskyprovning  är en sk sinnlig resa "worldwide" där vi lär oss skillnaden mellan de olika whiskysorter som finnes. Det kan vara fin ekfatslagrad Bourbon, eller varför ej en len härlig Irländsk whiskey. Kanske vi rent av smakar av Japansk whisky eller Svensk whisky ?, eller kanske en single malt ifrån Himalayas fot ?  Mångfalden är stor och jag skräddarsyr  provningen efter Er smak samt erfarenhet

Vid whiskyprovning Malmö Skåne Göteborg Stockholm  Helsingborg Lund anpassar vi nivån på provningen för att passa Er.

Whiskyprovning Malmö Göteborg Stockholm Helsingborg Lund år 2022  provar alltid minst 5 olika sorter och stilar

Välkommen till en härlig provning med torv, vatten, säd, korn samt rök och ljung!

 

 

Du är här: Home Provningar Whiskyprovning