Provningar

För konferensen, som en förrätt till middagen. Efter föreningsmötet. Innan bolagstämman. På 50 års kalaset. På svensexan eller på möhippan. Variationerna samt möjligheterna är många. Jag anpassar givetvis provningarna efter dina önskemål.

Jag har hela Sverige som arbetsfält, känn dig varmt välkommen att “botanisera” runt i de provningar som jag gör.

 

Vi börjar med en kort historik om dryckerna Ni valt att prova. Att känna till tillverkningsprocess och ursprung ger både inblick och insikt, kuriosa blandas med ren fakta för den perfekta mixen som blir till en helhet och en intressant provning.

Vår resa börjar i Reims & Epernay samt runt i distriktet. En fantastisk historia, teknik, förvaring samt kuriosa. Provningen är i sig den exklusivaste jag gör, men också den kanske festligaste. Avslutningsvis sabrerar vi.

 

Ölprovning Malmö, Ölprovning Skåne, Ölprovning Göteborg, Ölprovning  Stockholm

Lager och Ale känner många till men att variationen dem emellan är stor är kanske inte lika välkänt. Färsköl och microbryggerier ökar i popularitet, vilket även många specialöl gör.

Det finns en stor mängd tillgängliga ölsorter i Sverige att man kan påstå att provnings möjligheterna är oändliga!

Vi inleder med historik, kuriosa samt tillverkningsprocess. Vi lär oss dofta samt smaka. Efter det provar vi oss igenom 6 sorters överjästa, underjästa öl, "ales",porters, IPA, APA  samt vad som är populärt just nu.

Allt ifrån klassiska öltyper till små härliga "special editions" ifrån microbryggerier.

Välkommen till ett arrangemang med njutbar humle

Välkommen till en härlig provning med torv, vatten, säd, korn samt rök och ljung!

Vår resa börjar med sedvanlig 5årig Cognac, till ljuvlig nästan gyllen len 25 årig. En härlig resa!

Lär dig brännvinets historia, de Svenska klassikerna. Avslutningsvis får deltagarna sätta sin egen malört, som de kan ta med sig hem.

Spanjorer, Portugiser, Fransmän, Engelsmän alla i ett "handelssammelsuriumskrig" med varandra. Och alla påstår de att deras sk romstil är originalet. Rom, världens största spritsort och dessutom mest världsomspunnen.
 

I vår glöggprovning smakar vi av 5 sorters glögg. Historik inleder. Annorlunda samt traditionella tilltugg avsmakas. Avslutningsvis gör vi tillsammans ett av mina recept på en "Vin Chaud", en fransk variant som inte är lika söt som vår svenska glögg.

Du är här: Home Provningar